3 Ocak 2012 Salı

Tarif No:3

Gönderen: Benimdenizim
Pişmaniyeli Kedi Pasta
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ
Merhaba arkadaşlar. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun, mutlu ve sağlıklı nice yıllar diliyorum herkese.....Her ne kadar yılbaşını kutlamak bizim dinimize göre uygun olmasada ister istemez o moda giriliyor çockları için birşeyler hazırlanıyor.Bisler içinde kışın o soğuk gecesinde bir muhabbet oluyor.Ne demişler; "Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane.." Bizimkide öyle aile fertleriyle bir arada oturmak....
Geçenlerde bir ara internette gezinirken  cevverinmutfagi.blogcu.com' da görmüştüm bu pastayı. Benimki biraz komik, süslü rujlu falan oldu ama.... :)))))))))))
Malzemeler
2 Adet Hazır Pastaban
500 ml Süt
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
2 Yemek Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
100 gr margarin
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Poşet Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
Kekleri Islatmak İçin:Süt
Üzerini Kaplamak İçin:Pişmaniye (Ben bulamadığım için Saray Helvası kullandım.)
Gözleri İçin:Draje şeker
Yapılışı
500 ml süt ile un ve nişasta muhallebi gibi pişirilir. Kaynayınca içine 1 kahve fincanı şeker, vanilya ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. Krema daha sıcakken içine 2 adet yumurtanın sarısı ilave edilip, mikser yardımıyla çırpılırak soğumaya bırakılır. Ilınınca içine margarin konur ve kremanın içinde eriyinceye dek çırpılır. İyice soğuması için dolaba konur.
 

Kekin biri ile gövde yapılır. Diğeri de resimdeki gibi kesilir, yerleştirilir. Üst katları başka yere alınır. Alt katlar süt ile ıslatılır. Pişirip soğuttuğumuz krema ara kata sürülür.   İkinci kat kekler yine süt ile ıslatılarak birinci katların üzerine yerleştirilir. Tüm pasta krem şanti ile kaplanır. Krem şantiden bir miktar ayrılır. Gıda boyası ile pembe renk yapılan krem şanti ile gözler, kulak ve burun oluşturulur. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir. Servise mümkün olan en yakın sürede pastanın her yanı pişmaniye ile kaplanır. Pişmaniyenin sert iplik gibi olan kısımları ile bıyık yapılır. Gözlere draje konup süsleme tamamlanır.
Benimki biraz kokone oldu ama...
Ayrıca bu pastamı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan http://gulaycehobilerim.blogspot.com/  arkadaşıma gönderiyorum. Kolay gelsin....

Hiç yorum yok: