27 Temmuz 2013 Cumartesi

İMAM BAYILDI





MALZEMELER 

7 adet patlacan
 2 adet soğan
3 adet domates
2 çarliston biber
1 yemek kaşığı salça 
1 su bardağı su
tuz,karabiber,pul biber,kımyon,kekik
biraz maydonoz ve dere otu
kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI 
Patlacanlar alaca soyulur biraz tuzlu suda bekletilir .Kurlanır kızgın yağda kızartılır.Küçük bir tava da küp küp doğranmış soğanlar biraz 
pişirilir sıra ile doğranmış  biberler ve domatesler ilave edilir pişirilir.En son ince kıyılmış dere otu , maydanoz ,tuz ve baharatlar eklenir.Hazırlanan harç kızarttığımız patlıcanların arsına konulur.Üzerine dilimlenen domatesler konulup birazcık tuz serpilir salça bir su bardağı su ile ezilip üzerine gezdirilir ve fırında pişirilir.Afyet olsun

5 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

çok severiz.. Afiyetle..

Susam Corekotu dedi ki...

sızma zeytinyağlı ama mevsiminde nefiss olur

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis bir görüntü, lezzetindende şüphem yok..Nazo nun Yemek Tarifleri..

Oya Genç dedi ki...

Ellerinize sağlık.. Afiyetler olsun..

Yağmur İpar dedi ki...

Ben de yazın bol bol yapıyorum. Kışın yazlık sebzeleri tüketmediğim için pek yapmam ama canım çekti. Ellerinize sağlık. :)