20 Mart 2012 Salı

EKŞİLİ PİLAV

KASTAMONU yöresine ait güzel bir yemektir.İçerisine  konulan bol ve taze yeşillikler  nedeni ile yaz aylarında  çok sık yapılır.


Bu güzel tarifi " Yöresel Lezzetler Etkinliğine"ev sahibeliği yapan Safiye  arkadaşıma gönderiyorum.Bu yeni ve güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.




                     MALZEMELER    
1-Bir su bardağı bulgur
2-Bir kuru soğan
3-Bir domates veya bir kaşık salça  
4-Ebegümeci,maydanoz,nane,ısırgan otu,
5-Yoğurt(2 su bardağı)
6-Tuz,pul biber,karabiber,kimyon,kekik
7-İki su bardağı su
                HAZIRLANIŞI
Soğan küp küp doğranır tencereye konulur arzuya göre(sıvı yağ veya  tereyağ) ilave edilir pempeleşince kabukları soyulup küp küp kesilen domatesler ilave edilir.Bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra konulur su ve baharatlar  ilave edilir.Pişmeye bırakılır.Yeşillikler bol su ile yıkandıktan sonra parçalanarak veya doğranıp kaynamaya başlayan pilava eklenir.Pilav suyunu çekmeye başlayınca  yoğurt ilave edilir.Bu sırada biraz daha su ilavesi yapılabilir(bir su bardağı kadar).Bir iki taşım kaynayınca ateşten alınır.Arzuya göre süslenerek servis yapılır.
   Beş çayında  servis yapılacaksa küçük kaseler le servis yapılır.
                                         AFYETOLSUN 

1 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler gülaycıgım güzül bol yeşillilikli yemegini yarın yayınlıcagım ellerine saglık harika bir tarif tekrar beklerim desdegini