21 Ocak 2012 Cumartesi

KASTAMONU USULÜ ETLİ EKMEK





Malzemeler

Harcı için

500gr kıyma
3 orta boy soğan
3 yumurta
nana,maydonoz,kimyon,pul biber,kara biber,tuz

Hamuru için
un,su,tuz

hazırlanışı

Kıymaya baharatlar eklenir soğanlar rendelenir  yumurtalar eklenip güzelce karıştırılır .Harç koyu ise biraz su ilave edilip karıştırılır.İstenilirse domates rendelene bilir.
Hamur için un tuz vesu ile karıştırılıp ekmek hamuru elde edilir. Hamur bezelere ayrılır ve açılır yarısına kıymalı harçtan sürülülür ve üzeri kapatılır.Sacda arkalı önlü pişirilir ve sıvı yağ ile saçta yağlanır.Soğuk ayran ile servis yapılır.
 Bu tarif evde yapılan etli ekmek için fırınlarımızda yapılan etli ekmeklerde bir başka lezzetlidir


.Bu tarifimi "Çay,kahve bahane"etkinliğine ev sahibeliği yapan arkadaşım http://mutfakincisi.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum.Arkadaşıma başarılar diliyorum.


1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım,ekmeğin kokusu buraya kadar geldi,selamlar :)