6 Ocak 2012 Cuma

Tarif No :19

Gönderen :Gülün Mutfağı
MİDYE POAÇA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın diğer güzel tariflerini görmek için TIKLAYINIZ


ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN http://gulaycehobilerim.blogspot.comARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM 





MALZEMELER

1 yumurta
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
3+ 1/4 su bardağı un
YAĞLAMAK İÇİN
200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ
200 gr. peynir+1/2 demet kıyılmış maydanoz
Sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp un ve kabartma tozunu azar azar  ilave edip  yoğurun.15-20 dakika dinlendirin    Yağı eritip  ılıtın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün,hamurun bir tanesini  çok ince açın ,ayrı bir yerde temiz bir bezin üzerine alın .İlk açtığınız hamuru erittiğiniz yağdan kaşıkla döküp,her tarafını elinizle yağlayın. Diğer hamurlarıda aynı şekilde açın,  ikinci hamuru birinci yufkanın üzerine yerleştirip yağlayın, üçüncü  ve dördüncü hamuruda aynı şekilde yağlayıp dört yufkayı üst üste gelecek şekilde yerleştirin, üzerini yağlayıp,hepsini birden alttan çekerek her tarafından büyütmeye çalışın. Hamuru çok sıkı bir şekilde rulo yapın,bir  tepsiye alarak üzeri kapalı 1/2 saat dolapta bekletin.Bir parmak kalınlığında kesin.Her birini az unlanmış zeminde merdane ile rulo yapılmış kısım üzerinden 12-13 cm çapına kadar açın.İç malzemesini üst kısma yerleştirip,ister ikiye katlayın;isterseniz iki ucunu birbirine ortada kavuşturup,mekik şekli verin 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
NOT: Defne yaprağı arkadaşımızın tariflerinden 

Hiç yorum yok: