13 Ocak 2012 Cuma

Tarif No :47

Gönderen :Gülün Mutfagı
PASKALYA ÇÖREĞİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek için TIKLAYINIZ


ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN http://gulaycehobilerim.blogspot.comARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM





MALZEMELER
150 gram pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1  yemek kaşığı  kurumaya
1 su ılık bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta( akı hamura sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
File fındık
yumurta sarısı
YAPILIŞI
Ilık sütün içerisine 1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 çorba kaşığı şekeri koyup eritiyoruz kabarmasını bekliyoruz.  Yumurtanın  sarısını ayırıyoruz, yumurta akını pudra şekerini, unu, mahlebi, tuzu, sıvıyağı, suyu ve mayayı  katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz mayalanması için bir süre bekliyoruz, mayalanan hamurumuzu  3 ün katları olacak şekilde bölüyoruz ortası kalın kenarları daha ince çubuklar yapıp saç örgü sü gibi yapıp bolca yumurta sarısı sürüp file fındık döküyuruz 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .

Hiç yorum yok: