BUYRUN İNCİR UYUTMASINA
Kastamonu'da genellikle ramazan ayında yapılan yöresel bir tatlıdır.Benim yaptıgım gibi tepsiyede yapılır .Ayrı ayrı kaselerede yapılır.Bizim evde eşimden başkası yamediğ için ben bu şekil de yaptım.
Malzemeler
10 adet kuru incir
3 su bardağı süt
Hazırlanışı
İncirler ayıklanıp yıkanır sonra küçük küçük doğranır bir kapa alınır üzerine kaynamakta olan bir bardak süt ilave edilir ve incirler bir kaşık yardımı ile biraz süt ile ezilir.Sonra üzerine iki bardak süt ilave edilir ve kısık ateşte beş dakika kaynatılır ateşten alınır ve üzeri örtülür.Soğuduktan sora servis yapılır.Kaselere yapılacak ise sıcak fırında bekletilir.
Bu malzemeler benim tepsim için geçerli kişi sayısına göre malzemeler artıtırılır.
Yapanlara ve yapacak olanra afiyet olsun.
1 yorum:
.ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))
Yorum Gönder