Yapımı oldukca kolay bir börek .Ansızın gelen misafirlere çok çabuk yapıla bilen ve sabah kavaltıları içinde mükemmel bir tarif.
Ben bu tarifi Porselan Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahibeliğ yapan sevgili arkadaşım http://pasasofram.blogcu.com için yayınlıyor kendisine etkinliğinde başarılar diliyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

MALZEMELER
1kg yufka
500gr lor peyniri
maydonoz
tuz,sıvı yağ ,karabiber,1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
1çay bardağı su ,iki kaşık sıvı yağ,tuz,karabiber bir kasede karıştırın.Yufkaları ortadan ikiye bölün yarım yufkanın uçlarını iki tarafından içe katlayın .hazırladığız yağlı su karışımından bir kaşık yufkanın üzerine gezdirin.Önceden hazırlamış olduğunuz maydonozlu lor peynirinden bir kaşık yufkanın ortasına koyup dört tarafından kare şeklinde katlayın tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra teflon tavada arkalı önlü kızartın.

AFYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder