25 Kasım 2012 Pazar

AŞURE


MALZEMELER

500 gr aşurelik bugday
Bir su bardağı nohut
Bir su bardağı kuru fasulye
250 gr. kuru kaysı
250 gr. kuru incir
250 gr. ceviz
150 gr.kuru üzüm
4 çorba kaşıgı pirinç unu
Tarçın
Şeker
Su

HAZIRLANIŞI
Bugday ,nohut, ve fasulye bir gece öncesinden ayıklanır ve yıkanır hepsi ayrı ayrı ıslatılır.Sonra ki gün hep ayrı ayrı haşlanır.Bu sırada incir ve kaysı küçük küçük doğranır ayrı ayrı haşlanır üzümde ayıklanıp haşlanır.Haşlama işi bittikten sonra hepsi büyük bir tencere ye alınır üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir.Arzuya göre şekeri ilave edilir.Kaynatılır sonra pirinç unu ayrıbir kapta su ile karıştırılıp kaynamakta olan aşuraye ilave edilir biraz kaynadıktan sonra kaseler boşaltılır.Arzuya göre üzeri ceviz,fındık ,fıstık,nar ve tarçın ile süslenir.
AFYET OLSUN MUHARREM AYINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN.

Hiç yorum yok: