4 Aralık 2012 Salı

İÇLİ KÖFTE



MALZEMELER

İÇİ İÇİN:
500gr kıyma
3 adet orta boy soğan
Bir kaşık salça
Bir kaşık sıvı yağ
Tuz,pul biber,karabiber,kimyon

HARCI İÇİN:
2 su bardağı ince bulğur
2 su bardağı un
2 yumurta
Bir kaşık salça
Tuz.,pul biber
İki bardak su

Haşlamak için  su
Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur sonra ince ince doğranan soğanlar ve sıvı yağ eklenir karıştırılır sonra salçası tuz ve baharatları konulur ve kavrulur.Soğumaya bırakılır.
Bulgur  bir bardak ılık su ile ıslanır sonra tuz ,pul biber,yumurta,salça ve 2 bardak un ilave edilir ve yoğrulur yoğrulurken içersine azar azar su ilave edilir ele yapışmayak kıva geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alınır (elimizi su ile ıslatırsak köfteleri yapmamız kolaylaşır ve köfteler çatlamaz)avuç içersinde yuvarlanır sonra işaret parbağı ile içersi oyulur baş parmak ile de harç inceltilir içersine hazırlanan kıymalı harç konulur ve kapatılarak şekilledirilir hepsi yapıldıktan sora kaynayan suya biraz tuz ve sıvı yağ katılarak köfteler haşlanır suları süzülen köfteler kızğın yağda kızartılır.
AFYET OLSUN

Hiç yorum yok: