3 Ocak 2012 Salı

TARİF NO: 9

Gönderen :Canım Çekti Pişirdim
Şeker Hamuru Yapımı ve Şeker Hamurlu Kalp Pasta 


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ


Tarifi leyladan aldım.Çok güzel anlatmış,sonuç gerçekten güzel oldu tarif tutuyor ama pudra şekerini biraz fazla koymuşum sanırım benim hamurum biraz sert oldu.Aslında hamuru açıp pastanın üzerini tam kaplayacaktım ama dediğim gibi sert olduğu için bütün olarak açamadım..

MALZEMELER:
145 gr lık 2 paket haribo marsmallow seker
850-900 gr pudra sekeri(250grlık paketler halinde)
3 yemek kaşığı su
2 çay kaşığı yumusamıs margarin

HAZIRLANIŞI:
Marsmallow sekerleri pembe ve beyaz olarak iki gruba ayırın.Paketlerin içindeki sayı değişebiliyor.Benim paketimde 30 pembe 33 beyaz vardı..Pudra sekeri paketlerinin agzını açarak bir kenarda hazır bulundurun(seker hamurunun kıvamını toplamak için un vazifesi görecek)..Şekerleri benmari usulu eritmek için bi tencereye su koyup kaynatın.Üzerine tam oturacak cam bi kase koyun.Kasenin tabanı suya değmemeli,seker buharla eriyeceği için cam kasenin tabanı ve suyun arasında buhar mesafesi olmalı.(eger su tam kasenin tabanına degerse ve seker sıcak suyla temas etmiş olursa istenen kıvam oluşmaz)..Önce bir renk marsmallowları kaseye koyun,ben önce pembeyi yaptım..Ocağın ateşini yüksek tutun ki su kaynamaya devam etsin.Ortalama 7 dakika içinde seker sakız kıvamında erimiş olacak.Erimeye başladıklarında ısıyı ilettiği için metal bi kaşıkla sekerleri ezerek kasenin tabanında kalmasını saglayın..15dakika sonra sekerleriniz hazır olmuş olacak ve asagıdaki görüntü de olacak..


Sekerin içine 1 yemek kaşığı su ve 250 grlık pudra sekerin yarısını boşaltıp kaşıkla karıştırın.Kaşıkla çeviremeyeceğiniz duruma gelince hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın ve orada tek elinizle  yoğurmaya devam edin.Bu aşamada 250 grlık pudra sekeri bitmiş olmalı ve hamur hala ele yapışan kıvamda olmalı.Yaklaşık 100 gr pudra şekeri daha ekleyerek yoğurun,azar azar ekleyin ki kıvamı sert olmasın.Hamur hafif ele yapışır kıvamda olmalı çok sert olursa merdaneyle açılamaz(benimki biraz sert olmuştu açmakta zorlandım))Hamurunuz elinize hafif yapısır bi hal aldığında top haline getirip etrafına streç filme yapışmaması için yumusak margarin sürün ve streç filme sarıp kullanmadan önce oda ısısında 24 saat bekletin..(hamuru kesinlikle dolaba koymayın,oda ısında yaklaşık üç ay saklayabilirsiniz)
Beyaz sekerlere de aynı işlemi uygulayın ve dinlenmeye bırakın..Pembe hamuru yaptığınız kaseyi 5 dakika sıcak suda bekletip yumusayınca yıkayıp,güzelce kurulayıp tekrar kullanabilirsiniz..



PASTA İÇİN:
3 yumurta
3 kahve fincanı seker
3 kahve un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

MUHALLEBİSİ İÇİN:
2  su bardagı süt
1/2 çorba kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un(tepeleme ve silme arası)
3 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

GANAJ İÇİN:
200 gr tuzsuz krema
200 gr sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI:
Kek için yumurta ve sekeri,seker eriyinceye kadar çırpın.Şeker eriyince unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıstırın.Yaglanmış kelepçeli kalıba hamuru yayıp 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin(fırınınıza göre zaman ve derece değişebilir)
Kek pişerken muhallebi için vanilya haricinde ki malzemeleri bi tencereye alıp pişirin.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip ocaktan alın ve 5 dakika mikserle çırpın.
Pişen ve soğuyan kek ortadan ikiye kesin,her iki katıda sütle ıslayın.Arasına kremayı sürüp üst parçayı kapatın.
Çikolatalı ganaj için;kremayı kaynatın(orta ateste).Kaynayınca altını kısıp parçaladığınız çikolataları ilave edin ve çikolataların erimesi için karıştırın.Hazırladığınız ganajı ara ara karıstırarak soğutun.Soğuyan ganajı pastanın üzerine tam orta yerine yavas yavas dökün,ganaj düzgün bi şekilde yanlara dogru yayılır.Açıkta kalan yer olursa pastayı biraz egerek her yerini kaplamasını sağlayabilirsiniz..Pastanın üzerini minik kalpler şeklinde kesilmiş şeker hamuruyla süsleyin..

2 yorum:

zeynep dedi ki...

Harika bir görüntüsü var eminim lezzetide o kadar güzeldir.
Hemen sahibini de ziyaret gidiyorum..

Etkinliğe çay saatlerinde keyifle tüketebileceğimiz bir salata ile katılmak istiyorum alırsanız sevinirim..
Sevgilerimle..

http://istezeynep.blogspot.com/2012/01/barbunya-salatas.html

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
etkinliğine 4 Ocak tarihinde blogumda yayımladığım peynirli poğaça ile katılmak istedim. Kolaylıklar dilerim.
Bol katılımlı bir etkinlik olması dileğiyle,
Sevgiyle kal.